Dr. Gökhan Aytekin, hekimlerin yaÅŸadığı zorluklara deÄŸindi, bütün hayatı boyunca çalışmasına raÄŸmen emeklerinin karşılığını alamadığını ifade ederek yurt dışına yerleÅŸmeyi planlandığını dile getirdi.
SaÄŸlık Bilimleri Üniversitesi Konya EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Aytekin hekimlerin sesi oldu. Hayatı boyunca çalıştığını ancak mevcut durumda ortaokul mezunu bir kimsenin bile kendisinden fazla maaÅŸ aldığını ifade eden Dr. Aytekin ÅŸu ifadelere yer verdi:
"Ben iÅŸci emelisi bir babanın, ev hanımı bir annenin tek maaÅŸla okuttuÄŸu 3 kardeÅŸim en büyüÄŸüyüm. DiÄŸer kardeÅŸim aile hekimi uzmanı, en küçük kardeÅŸim tıp fakültesinden yeni mezun oldu. Ailede tüm kardeÅŸler doktor olduk.
13 yıllık hekimim. Liseyi Fen Lisesinde, üniversiteyi Hacettepe Tıp Fakültesinde okudum. TUS'da İç hastalıkları ihtisasını kazandım. İç hastalıkları zorunlu hizmeti sonrasında yandal uzmanlık sınavında Türkiye 54'üncüsü oldum. İmmunoloji ve Alerji yandalı yaptım. İmmunoloji ve Alerji yan dal zorunlu hizmetini bitirdim. Hayatım boyunca, tüm meslektaÅŸlarım gibi, hep çalışkan birisi oldum. Hep bir yerlere sınavları geçerek hak ederek girdik. Fakat gelinen noktada, hiçbir sınavdan geçmeden devlet kurumlarına atanan ortaokul mezunu birçok çalışan bizden fazla maaÅŸ almakta, özlük hakları bizden çok daha iyi durumda. Çalıştığımız hastanede birçok yardımcı saÄŸlık personelinin özlük hakları ve çalışma ortamı bizden daha iyi. İnsanlar tabiki iyi maaÅŸlar alsın, herkes insanca yaÅŸayacak bir maaÅŸ alsın isterim fakat biz, hekimlerin, aldığımız eÄŸitimlerin, çalışmanın, geçtiÄŸimiz sınavların, çalışma temposunun, malpraktis riskinin karşılığının bu olmadığını düÅŸünmekteyiz.
Ocak 2022 itibariyle bir yandal uzmanı olarak aldığım çıplak maaÅŸ 8 bin tl'dir. Takdiri size bırakıyorum. Birçok hastanede döner sermaye zaten verilmemekte. 2022 toplu ÅŸözleÅŸme sebebiyle tabip dışı yardıcı saÄŸlık personelinin sabit ek odemelerı yüzde 20 arttırıldı. Hastanelerde yardımcı saÄŸlık personelinin sayısı hekım sayısının yaklasık 10 katı olduÄŸu düÅŸünüldüÄŸünde, hastanelerde artık döner sermaye de dağıtılamayacaktır.
Hastanede 5 dakikada bir hasta bakmaya zorlanıyoruz. bu günde en az 80 hastaya denk gelmekte. Bu sayılara sonuç sırası ya da acil hastalar dahil deÄŸildir. Ben dahil birçok hekimin yanında sekreter bile yoktur. Hastaların tetkik isteminden, raporlarına kadar herÅŸeyi kendimiz halletmek zorunda kalıyoruz. Bunca yoÄŸunluk sırasında yaptığımız en ufak bir hata durumunda ya CİMER aracılığıyla ya da malpraktis davalarıyla yıpratılıyoruz. Maddi ve manevi zararlara uÄŸruyoruz.
KardeÅŸlerimden biri artık Türkiye ile ilgili gelecek kaygıları sebebiyle İngilere'ye yerleÅŸmeye çalışıyor. İngiltere denklik sınavlarına baÅŸvuruyor. Küçük kardeÅŸim doktorluk yapmak istemiyor.
Kendimde artık ailem için kamudan istifa ederek özel hastaneye geçmeyi ya da yurt dışına yerleÅŸmeyi planlamaktayım.
Lütfen bu konuda daha çok haber yapın. Ülkesini seven ve bu zaman kadar hep çalışarak hem vatanına hem hastalarına yardımcı olmaya çalışan biz hekimlerin lütfen sesi olunuz."
Tam 7 yıl önce 15 Temmuz gecesi karanlık güçlerin maÅŸası olan fetöcü hain teröristler tarafından ç..
Bugün burada Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın bir yıl önce canice hayattan koparılışının yıl dönümü ned..
BaÅŸkanımız Prof. Dr. Bahadır Öztürk, Konya BüyükÅŸehir Beledi..