Tıp fakültelerinde gün aşırı nöbetler, nöbet ertesi normal mesaiye devam, intörn doktorların hasta getir/götürden laboratuvara kan tüplerini taşımaya kadar her türlü ayak iÅŸinde kullanılmaları sıradan hadiselerdir, bunları hepimiz biliriz.
GeçtiÄŸimiz günlerde elim bir trafik kazasında kaybettiÄŸimiz Dr. Rumeysa Berin Åžen ile tıp fakültelerinde asistan doktorların yoÄŸun çalışma temposu tekrar gündeme geldi. Aradan geçen yıllara raÄŸmen aynı problemleri konuÅŸuyoruz, maalesef gündelik yaÅŸamda deÄŸiÅŸen hiçbir ÅŸey yok.
Tıp eÄŸitimi, doktorluk mesleÄŸi fedakarlık ve yoÄŸun çaba gerektirir. Bu bilinçle tıbbiyeli olunur. Ancak onlara iyi eÄŸitim ve mesleklerini icra edebilecekleri güzel ÅŸartlar ve imkanlar saÄŸlamak da hepimizin sorumluluÄŸunda olmalıdır.
YoÄŸun hasta bakan, nöbeti fazla, sık malpraktis davalarına muhatap olma potansiyelli, özellikle cerrahi branÅŸlar da asistanlıkta tercih edilmez hale gelmiÅŸtir. Bu konuda ivedi düzenlemeler yapılması gerekiyor. Aksi takdirde kısa bir süre sonra cerrahi branÅŸlarda hekim bulamayacak konuma geleceÄŸiz.
Randevular uzamasın diye poliklinikte günde 100-150 hastaya bakmak zorunda kalan doktoru memnun edemezsiniz. Sayıya endekslenmiÅŸ performans uygulamasıyla randevuları eritiyoruz, ama doktorları ve hastalarına hizmet etme aÅŸkını kaybediyoruz.
EmeÄŸi deÄŸersizleÅŸen bir hekim mutsuzdur. Hasta hekim iliÅŸkisinde saygı ve güven esastır. İtibar kaybına uÄŸramış hekimin hastasına faydası olamaz.
Bu ulvi mesleği sevgi ve muhabbetle icra eden hekimlerimizi, meslektaşlarımızı yeniden kazanmalıyız.
KONYA TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU
Tam 7 yıl önce 15 Temmuz gecesi karanlık güçlerin maÅŸası olan fetöcü hain teröristler tarafından ç..
Bugün burada Uzman Doktor Ekrem Karakaya’nın bir yıl önce canice hayattan koparılışının yıl dönümü ned..
BaÅŸkanımız Prof. Dr. Bahadır Öztürk, Konya BüyükÅŸehir Beledi..